open-navfaktor-logo
search
Trener tima s Otoke
Šariću na raspolaganju svi igrači, Olimpik želi jesen okončati pobjedom nad Radnikom
Fudbaleri Olimpika ugostit će Radnik u susretu posljednjeg kola jesenjeg dijela sezone. Trener Olimpika Dževad Šarić u najavi je kazao da je ovo vrlo bitan meč za njegov tim.
11.12.2020. u 10:44
get url
text

Pred vama je posljednja utakmica jesenjeg dijela bh. šampionata, a na Otoku stiže ekipa Radnika koja je sigurno jedan od kandidata ili jedan od timova s kojima će se Olimpik boriti za opstanak do kraja prvenstva.

- Dolazi jedna ozbiljna, za nas teška utakmica. Kao što ste rekli, u posljenja tri kola Radnik se diže u formi, što su pokazali protiv Sarajeva. Također, i u utakmici protiv Tuzla Cityja gdje su uzeli tri boda. Mi imamo pritisak domaćeg terena i rezultata da bi se ponovo vratili u taj krug ekipa koje su u borbi za opstanak. Mislim da će biti zanimljiva utakmica i nadam se ćemo ispuniti ono što smo se dogovorili, odnosno na čemu smo radili tokom sedmice - kazao je Šarić, te dodao:

- Imamo na raspolaganju sve igrače i nadam se da ćemo odabrati najboljih 11 za ovu utakmicu.

Ono što slijedi jeste svakako pauza nakon ovog posljednjeg jesenjeg kola, da li već imate neke planove kako će to sve izgledati tokom ove zimske pauze?

- Nama je prioritet da završimo ovu utakmicu i već smo počeli planirati ovaj prijelazni period gdje ćemo dati pauzu igračima kako bi se odmorili, a to će biti sedam do deset dana. Nakon toga ćemo krenuti s individualnim radom i okupljanje će biti 13. januara. Prvi dio priprema ćemo odraditi ovdje u Sarajevu, a drugi dio vani. Nadam se kako ćemo napraviti neke kadrovske promjene, što se tiče tima gdje ćemo dovesti četiri ili pet igrača koje ćemo probati na određenim pozicijama - ršekao je Šarić.

Meč između Olimpika i Radnika igra se u subotu, 12. decembra, sa početkom u 13 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.