open-navfaktor-logo
search
Vikend u glavnom gradu
Sarajlije se pripremaju za prvomajske praznike, u gradu veliki broj turista
Veliki broj građana Sarajeva ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine priprema se za produženi vikend i prvomajske praznike.
29.04.2023. u 14:54
get url
text

Sarajlije tradicionalno Prvi maj provode uz porodicu i prijatelje organizujući roštiljanje na privatnim imanjima, a ima i onih koji slobodno vrijeme vole provesti u prirodi i na nekim od poznatih izletišta ili otputovati izvan grada.

Na ulicama Sarajeva u subotu je primjetan i veliki broj domaćih i stranih turista koji će prvomajske praznike provesti upravo u glavnom gradu BiH.

Pijace su također pune kupaca koji nastoje obaviti kupovinu na vrijeme, s obizrom da u ponedjeljak većina prodajnih mjesta neće raditi.

{$galerijaFotografija}

Prvomajskim urankom počinje i "Ljeto na Vilsu", koje nudi zabavne sadržaje za sve generacije uz najatraktivniju sarajevsku šetnicu.

Ove godine prvi dan maja građani mogu provesti na poznatoj lokaciji, Vilsonovom šetalištu, a organizatori, Općina Novo Sarajevo i Visit Sarajevo će obezbijediti za sve koji dođu u 8 sati besplatnu kafu, u 11 sati tracionalni grah i zabavu za djecu, dok je u 14 sati najavljen prvomajski roštilj i svirka uživo.

One koji su se u subotu uputili prema jugu zemlje povodom predstojećih prvomajskih praznika dočekale su velike gužve, posebno na dionici autoputa od Tarčina do Bradine.

Na tom dijelu autoceste je pravi saobraćajni kolaps, a zbog povećanog intenziteta saobraćaja u kolonama se čeka znatno duže nego uobičajeno.

Zbog pojačanog prometa na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, policija trenutno isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin. U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) i dalje tokom dana očekuju pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Sarajevo, turisti, šetači, 29.04.2023.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.