open-navfaktor-logo
search
Donirali 180 stolica
Sarajlija iz SAD-a se uključio u akciju nabavke stolica za stadion FK Unis
Bilo nam je zadovoljstvo pomoći jedan stari sportski kolektiv kakav je FK Unis, čija je sportska tradicija prepoznatljiva i u bosanskohercegovačkoj dijaspori, rekao je Alibašić
22.11.2018. u 13:11
get url
text

U akciju nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće nedavno se uključila i američka sportska organizacija US Soccer Education iz Denvera koja je u prikladnoj sportsko-humanitarnoj akciji prikupila 2.380 dolara koje će biti dovoljne za nabavku 180 stolica, piše BHDInfodesk.

Direktor USSE, Sarajlija Murat Alibašić, koji je vodio ovu akciju dao je informaciju više: "Naša organizacija koja pretežno okuplja talentovane fudbalere bh. korijena u Americi, osim sportskog aspekta ima i ovaj humanitarni u kojem se u raznim prilikama odazovemo na slične akcije. Bilo nam je zadovoljstvo pomoći jedan stari sportski kolektiv kakav je FK Unis, čija je sportska tradicija prepoznatljiva i u bosanskohercegovačkoj dijaspori. Zahvaljujući tome, za vrlo kratko vrijeme skupili smo 2.380 dolara i uplatili na račun kluba. Koristim priliku da se zahvalim svim našim donatorima iz Amerike, Kanade i Engleske koji su svojim donacijama pomogli da ovaj novac skupimo za dvije sedmice koliko je akcija trajala. Ovdje se neće zaustaviti naša saradnja s FK Unis s kojim imamo u planu da već idućeg ljeta u Vogošći organizujemo niz kulturno-sportskih manifestacija".

Murat Alibašić

O kompletnoj akciji nabavke stolica za stadion FK Unis više detalja iznio je mladi i poduzetni direktor FK Unis, Adnan Kantić: "Akcija nabavke stolica u organizaciji FK Unis iz Vogošće ide odlično. Pored naših sportskih prijatelja iz US Soccer Educationa u nju su se uključili i mnogi bivši sportisti, navijači, prijatelji kluba, stanovnici Vogošće koji žive širom svijeta. Drago mi je da su prepoznali značaj ove akcije za FK Unis, da su podržali naš rad, trud i zalaganje da Unisu vratimo stari sjaj. Hvala im od srca! Inače, prvobitno smo planirali da naše tribine okitimo s 500 stolica, međutim, akcija je krenula odlično, do sada smo prikupili 700 i kako stvari sada stoje, do kraja ovog projekta uspjet ćemo doći do naše željene cifre od 1200 stolica."

Svi oni koji su na bilo koji način emotivno vezani za FK Unis kompletna dešavanja u klubu te detalje vezane za akciju nabavke stolica mogu pratiti putem Facebook grupe F.K. "Unis" Vogošća.

Također, potencijalni donatori koji žele pomoći svojim direktnim uplatama od 20 KM za jednu stolicu, mogu to učiniti putem računa: Udruženje Fudbalski klub Unis, za uplate iz Bosne i Hercegovine; 3389002200972981 UniCredit Bank dd Mostar, za donacije iz inostranstva ; IBAN BA393387304839027358, SWIFT UNCRBA22, UniCredit Bank dd Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.