open-navfaktor-logo
search
Prijedlog PDP-a i SDS-a
Sarajlić: Sve što ide u cilju deblokade i rada institucija, mi ćemo podržati
Ocijenio je također kako je evidentno da s Miloradom Dodikom i SNSD-om nema nikakvih kompromisa po pitanju rada institucija i uspostave vlasti
08.11.2019. u 14:09
get url
text

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), obratio se danas u Sarajevu novinarima, povodom pokretanja inicijative za početak rada Parlamentarne skupštine BiH. Klub SDS-a i PDP-a je pokrenuo inicijativu da se deblokira rad Pralamenta, izmjenom Poslovnika o radu Zastupničkog doma, za što im je potrebna podrška 22 zastupnika. 

Inicijativu je danas komentirao i Asim Sarajlić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta BiH. 

-Inicijativa je generalno dobra. Vidjet ćemo detalje. To je jedan u nizu pokušaja koje smo i mi radili da neke stvari pokrenemo. Vi znate da je kolega Zvizdić (Denis Zvizdić, op. a.) više puta pokušavao sazvati Kolegij i zakazivati sjednice, nažalost bilo je blokirano. Vidjet ćemo ovaj prijedlog. Sve što ide u cilju deblokade institucija i rada Parlamenta, mi ćemo to podržati - rekao je Sarajlić. 

Na pitanje da li vjeruje da bi inicijativu SDS-a i PDP-a mogli podržati SNSD i HDZ, Sarajlić je rekao da ne vjeruje u takvu mogućnost. 

Ocijenio je također kako je evidentno da s Miloradom Dodikom i SNSD-om nema nikakvih kompromisa po pitanju rada institucija i uspostave vlasti. 

-Sa njim je sve ultimatum - rekao je Sarajlić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.