open-navfaktor-logo
search
Izvlačenje parova
Sarajevu status nenosioca, bh. prvak saznao moguće rivale
Nakon što se žrijebom nosiocima, koji su podjeljeni u grupu 1 i grupu 2, dodjele rivali iz grupe nenosilaca, u bubnju će ostati po dvije kuglice s timovima koji imaju status nenosioca
02.08.2019. u 21:23
get url
text

Tijela zadužena za rukovođenje klupskim takmičenjima pod okriljem UEFA-e poprilično su zakomplikovala situaciju pred žrijeb trećeg pretkola Evropske lige koji je zakazan za ponedjeljak, 5. augusta, s obzirom da se u bubnju neće naći isti broj nosilaca i nenosilaca.

Na "putu prvaka" u doigravanju za grupnu fazu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja, status nosioca imat će šest klubova, i to šest poraženih iz 3. pretkola Lige prvaka.

Nakon što se žrijebom nosiocima, koji su podjeljeni u Grupu 1 i Grupu 2, dodjele rivali iz grupe nenosilaca, u bubnju će ostati po dvije kuglice s timovima koji imaju status nenosioca. Ova četiri tima, po dva iz obje grupe, činit će preostala dva para u play-offu za grupnu fazu Evropske lige.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine tako za protivnike može dobiti poražene timove iz mečeva Grupe 1:
APOEL (CYP) / Qarabağ (AZE)
PAOK (GRE) / Ajax (NED)
Maribor (SVN) / Rosenborg (NOR)

Sarajevo bi svoje rivale moglo imati i među pobjednicima trećeg pretkola Evropske lige: 
Sutjeska (MNE) / Linfield (NIR)
Ludogorets (BUL) / The New Saints (WAL)
Astana (KAZ) / Valletta (MLT)
Slovan Bratislava (SVK) / Dundalk (IRL)

Utakmice play-offa Evropske lige igraju 22. i 29. augusta, no da bi do njih došao Brodo tim prije toga ima dva teška meča protiv BATE Borisova 8. i 15. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.