open-navfaktor-logo
search
Problem zbog suše
Sarajevski ViK isporučit će vodu stanovnicima Istočnog Sarajeva
Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva, saopćeno je danas iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.
07.08.2022. u 18:38
get url
text

Kako je kazao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, na tom području pojavio se problem nedostatka vode usljed velikih suša i smanjenog dotoka pitke vode sa izvorišta.

Zbog toga su iz Komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija A.D. Istočno Sarajevo od resornog Ministarstva i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo zatražili su pomoć u vidu isporuke vode za piće za stanovnike Istočnog Sarajeva.

- JKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je kao i prošle godine izašlo u susret i građanima Istočnog Sarajeva. Bunari u Sarajevskom polju su puni što znači da su gubici u sistemu smanjeni, a to je rezultat pravovremenog otklanjanja kvarova i rekonstrukcije cjevovoda u sklopu kredita EBRD-a - kazao je ministar Hadžiahmetović.

Ministar je građanima KS poručio da i pored velike suše, redukcija vode neće biti, te da je kvalitet vode u skladu sa propisanim normama i standardima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.