open-navfaktor-logo
search
Primjena zakona
Sarajevski vijećnici usvojili zaključak u vezi sa komunalnim taksama
Na prijedlog Kolegija Gradskog vijeća Sarajeva usvojen je zaključak u vezi sa primjenom Zakona o komunalnim taksama Kantona Sarajevo kako slijedi:
27.04.2022. u 15:33
get url
text

- Gradsko vijeće upućuje gradonačelnicu da intenzivno nastavi započete aktivnosti s ciljem da se, u skladu sa članom 5. Zakona o komunalnim taksama Kantona Sarajevo, usaglasi i potpiše sporazum između Grada Sarajeva i gradskih općina o raspodjeli prihoda koji se prikupljaju od komunalnih taksi na području grada Sarajeva.

- Gradsko vijeće zadužuje i daje punu podršku gradonačelnici da poduzme sve što je potrebno u okviru nadležnosti Grada Sarajeva, koristeći i autoritet gradonačelnice, da gradske općine izvrše izmjene već donesenih odluka o komunalnim taksama suprotnih navedenim zakonskim odredbama, ako  je potrebno i podnošenjem zahtjeva Ustavnom sudu FBiH za ocjenu ustavnosti takvih odluka, uz prethodno upoznavanje gradskih općina s ovom namjerom. 

- Gradsko vijeće zadužuje gradonačelnicu da o procesima koje vodi i koje će voditi s ciljem ostvarivanja zakonom utvrđenog prava Grada Sarajeva na dio prihoda od komunalnih taksi, svakog mjeseca informiše Gradsko vijeće, saopćio je Grad Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.