Izložba u Italiji

Sarajevski Romeo i Julia na platnu: Safet Zec predstavio zagrljaj Boška i Admire

Objavljeno: 09.05.2019. u 13:54 Autor: M. Ču.

Sada sam taj opus kompletirao zagrljajem Boška i Admire, ali ta zagrljena tijela koja leže u Sarajevo pod opsadom mogu biti bilo čija, naglasio je Safet

FOTO: Facebook

Paralelno sa otvaranjem jedne od najznačajnijih kulturnih manifestacija Venecijanskog bijenala, u crkvi "Santa Maria della Pieta" danas je otvorena  i izložba "Zagrljaji" umjetničkog maga Safeta Zeca.

Prvi put, izloženo je i djelo inspirirano i posvećeno tragičnoj smrti Admire Ismić i Boška Brkića, sarajevskih Romea i Julije, čijom slikom je maestro Zec završio ciklus "Zagrljaja" koji traje 20 godina.

- Sada sam taj opus kompletirao zagrljajem Boška i Admire, ali ta zagrljena tijela koja leže u Sarajevo pod opsadom mogu biti bilo čija - naglasio je Safet.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i delegacija Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom. Izložbu će u novembru vidjeti i Sarajevo. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije