Nedjelja, 03.03.2024.
FOTO: GSS Sarajevo

Sarajevski GSS-ovci spasili osobu koja se izgubila na Bukoviku

Izgubljena osoba nije imala povreda, bila je blago pothlađena, te je nakon zbrinjavanja i utopljavanja sigurno transportovana do najbliže saobraćajnice, gdje je medinski pregledana od ljekara stanice, te predata porodici

Pripadnici sarajevske Gorske službe spašavanja sinoć oko ponoći pronašli su i spasili osobu koja se u večernjim satima izgubila na području Bukovika.

Kako je saopćeno iz GSS-a, stanica Sarajevo je poziv za pomoć od Operativno-komunikacijskog centra primila sinoć u 18.50 sati.  Odmah nakon što je informacija potvrđena timovi iz baze na Dobrinji su se uputili u pravcu Bukovika.

Tim je u 19.43 bio na terenu i započeo potragu. Nakon detaljne analize i stručne obrade podataka, tim koji je bio na terenu uspio je pronaći lokaciju na satelitskim mapama koja je ukazala na lokaciju udaljenu od polazne više od 10 kilometara.

Po utvrđivanju tačne GPS lokacije izgubljene osobe obaviješten je drugi tim u 22:37, koji je već u 23:21 bio na lokaciji te je započeo pretragu vrlo zahtjevnog stjenovitog terena. Nakon nešto više od pola sata, u 23:58. tim je pronašao unesrećenu osobu.

- Izgubljena osoba nije imala povreda, bila je blago pothlađena, te je nakon zbrinjavanja i utopljavanja sigurno transportovana do najbliže saobraćajnice, gdje je medinski pregledana od ljekara stanice, te predata porodici u 00:24 - naveli su iz sarajevskog GSS-a. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh