Subota, 27.02.2021.

Humanitarna izložba

Sarajevski fotoreporteri pomažu oboljelima u BiH

FOTO: AA

Grupa sarajevskih fotoreportera iz nekoliko medija i agencija u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba otvorila je večeras u Sarajevu humanitarnu izložbu fotografija.

U prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo izložene su neke od najljepših fotografija ovih fotoreportera koji njihovom prodajom žele pomoći teško oboljelim osobama u Bosni i Hercegovini. Novac od prodatih fotografija bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba za nenamjenski fond za liječenja, s obzirom na to da je sve veći broj apela za finansijsku pomoć oboljelima.

Fotoreporteri koji na ovaj način željeli dati svoj doprinos i pomoći djeci i odraslima koji vode bitku za život su: Dženan Kriještorac, Davorin Sekulić, Nedim Grabovica, Haris Memija, Didier Torche, Damir Ćumurović, Berjamin Nizić, Admir Kuburović, Kemal Softić, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Samir Saletović, Tarik Saletović, Amer Kajmović, Elvis Barukčić, Harun Muminović, Feđa Krvavac, Edin Hadžihasić, Armin Durgut, Jasmin Brutus, Midhat Poturović. 

-Ovo je lijepa ideja gdje smo sinergijski svi, nas 21 fotoreporter, koji djeluju u Sarajevu, reagovali srčano, brzo i efektivno. Jako nam je drago da možemo da učestvujemo u jednom ovakvom projektu, da damo ono što najbolje znamo da radimo - rekao je Haris Memija.

Kako je kazao, ovo je početak osnivanja jednog fonda koji će ići za oboljele i naugroženije kategorije. 

-Nadam se da će ovakva ideja i kod drugih ljudi, struktura i profesija, biti kao početak da se organizujemo i pomažemo. BiH nije bogata zemalja - materijalno, institucije nam nešto ne rade kako bi trebale ali narod se organizuje. Svo to bogatstvo u ljudima izlazi kroz ove projekte. Ponosan sam što sam mali dio ovoga - poručio je Memija. 

Čast im je da su ovo uradili u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba. Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić bio je večeras među velikim brojem ljudi koji su došli na otvaranje izložbe. 

-Ovo je prvi event ove vrste koji radimo. Dosad smo radili na stotine raznih humanitarnih akcija, priča ali ovo je nešto posebno i nama posebno značajno, da se grupa fotoreportera odlučila na ovakav korak i da su izabrali nas, između toliko humanitarnih organizacija da budemo partneri u ovoj lijepoj priči - rekao je Karalić.

Podsjetio je da će prihod od fotografija, prvenstveno ići u fond za liječenje oboljelih. 

-To je nenamjenski fond koji smo mi napravili kako bi pomogli velikom broju oboljelih, kojih je svakim danom sve više i više. U potrebi smo za sve većim finansijama kako bi pomogli tim ljudima. Mi svakodnevno radimo između 20 i 30 različitih akcija i projekata. Neki traju 24 sata, neki par dana - poručio je Karalić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh