Audicija će se održati u Beogradu, u suradnji s Institutom za umjetničku igru, a odnosi se na prijem muških članova ansambla.

Kako je saopćeno, audicija će se održati 30. oktobra s početkom u 11 sati u Novoj sali Instituta za umjetničku igru u Beogradu (Bulevar vojvode Mišića 43a).

Ovo je drugi put kako Narodno pozorište iz Sarajeva orgnanizira audiciju u suradnji s Institutom za umjetničku igru, s ciljem zbližavnja dva evropska centra klasičnog baleta koji, pored njegovanja kulturno-umjetničkog naslijeđa, promoviraju i nove talente klasične, neoklasične i savremene umjetničke igre.

- Uz prijavu koju kandidati popunjavaju na licu mjesta, potrebno je priložiti i sljedeće dokumente: CV sa naznačenom visinom, težinom i godinom rođenja, fotografije porteta i baletske fotografije cijele figure poslati na adresu: [email protected]. Audicija podrazumijeva akademski klas (bar, sredina, skokovi) uključujući varijaciju na zahtjev komisije - istaknuto je u saopštenju. 

Rok za prijave je 29. oktobar 2021. a aplikaciju s naznakom "Audicija za Balet Sarajeva". Rezultati audicije bit će objavljeni u ponedjeljak, 1. novembra.