Vlada KS

"Sarajevske četvorke" i njihovi roditelji dobili stan

Objavljeno: 20.11.2018. u 10:28 Autor: R. D.

Stan je veličine 64,53 metra kvadratna, koštao je više od 81.000 KM, a u njemu će stanovati sarajevske četvorke koje su sada već učenici trećeg razreda osnovne škole Muhamed, Dženeta, Dženana i Lamija

FOTO: M. ŽIVOJEVIĆ

Roditeljima četvorki Emini i Muji Čimpo premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj danas je uručio ključeve stana.

Stan je veličine 64,53 metra kvadratna, koštao je više od 81.000 KM, a u njemu će stanovati sarajevske četvorke koje su sada već učenici trećeg razreda osnovne škole - Muhamed, Dženeta, Dženana i Lamija.

- Vlada KS u svom mandatu posebnu pažnju je posvećivala rastu nataliteta. Provedeno je nekoliko projekata, a posljednji je bio kada se mladim bračnim parovima dijelilo po 10.000 KM za kupovinu stanova. I u budžetu za 2019. godinu planirali smo sredstva koja će se utrošiti za povećanje nataliteta u Kantonu Sarajevo – rekao je Zolj.

Otac Mujo srdačno se zahvalio premijeru Zolju, ministru Čedomiru Lukiću koji je pokrenuo ovu inicijativu za dodjelu stana i što im je konačno riješen veliki problem za smještaj brojne porodice.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije