open-navfaktor-logo
search
Publika odabrala
Sarajevska predstava "Sjećaš li se Doli Bel" najbolja na festivalu u Srbiji
Glumac Emir Hadžihafizbegović, prije nekoliko dana, na istom festivalu, osvojio je i nagradu najboljeg glumca za ulogu u istoj predstavi
25.10.2019. u 20:28
get url
text
Detalj sa dodjele nagrade Emiru Hadžihafizbegoviću

Sa prosječnom ocjenom 9,54, najbolja predstava po izboru publike na 28. "Danima Zorana Radmilovića" je "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, a u izvođenju ansambla Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Glumac Emir Hadžihafizbegović, prije nekoliko dana, na istom festivalu, osvojio je i nagradu najboljeg glumca za ulogu u istoj predstavi.

Žiri u sastavu Nebojša Bradić (predsjednik), Duško Ljuština (član), dr Miroslav Radonjić (član), donio je odluku da nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodjeli Radetu Šerbedžiji za ulogu Džordža u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" po tekstu Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički i produkciji Kazališta "Ulisses" iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta.

Žiri u istom sastavu donio je odluku da nagradu za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović" dodijeli predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.