open-navfaktor-logo
search
Incident na stanici
Sarajevska policija uhapsila 27-godišnjaka koji je razbio staklo na autobusu
Sarajevska policija uhapsila je jučer u 17 sati 27-godišnjeg A. Ć. iz Sarajeva koji je u subotu predvečer (6. maj) na autobuskoj stanici "Socijalno" šakom udario i razbio staklo na autobusu Centrotransa pri čemu su povrijeđene tri putnice. 
10.05.2023. u 14:01
get url
text

VEZANI TEKST - Policija traga za bahatim vozačem "golfa": Razbio staklo na autobusu, povrijeđene tri putnice

Uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i laka tjelesna povreda.

- Za njega postoji osnov sumnje da je 6. maja, oko 18.40 sati, na autobuskom stajalištu "Socijalno", općina Novo Sarajevo, fizičkom snagom razbio prozor na autobusu Centrotransa, a usljed čega su tri putnice zadobile lakše tjelesne povrede – ogrebotine od krhotina stakla. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonanog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A. Ć. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policiji je incident prijavio vozač autobusa. U prijavi je naveo da prilikom prilaska autobuskom stajalištu u ulici Zmaja od Bosne nije mogao ući na stajalište na kojem su bila parkirana tri vozila. Vozač je zatrubio da bi, kako je naveo u prijavi, vozač automobila "golf" izašao iz vozila, pritrčao autobusu i razbio staklo. Tom prilikom od krhotina stakla tri putnice su zadobile povrede.

Vozač autobusa je produžio i zaustavio se na sljedećem stajalištu kod Historijskog muzeja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.