open-navfaktor-logo
search
Uhapšena jedna osoba
Sarajevska policija o pronalasku tijela Hajrulaha Š. u Bojniku
Nakon što je jučer ujutro u sarajevskom naselju Bojnik pronađeno tijelo 73-godišnjeg Hajrulaha Š., sarajevska policija pronašla je i uhapsila jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ovim slučajem. 
07.05.2020. u 09:02
get url
text

Prema zvaničnoj informaciji MUP-a KS, pronalazak tijela ispred porodične u Mihaljevskoj ulici pripadnicima Četvrte policijske uprave prijavljeno je u 9.39 sati.

VEZANI TEKST - Policija istražuje sumnjivu smrt muškarca u sarajevskom naselju Bojnik

- Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjestu događaja su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminulog je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno je u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

U neposrednoj blizini kuće, pronađeno je i izuzeto više raznih predmeta koji najvjerovatnije potiču iz krivičnog djela.

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su istog dana u 22.30 sati, pronašli i lišili slobode lice E. H., rođen 1978. godine u Zvorniku, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa - navedeno je u saopćenju.

Nezvanično, uhapšen je Edin H., a iz policije nije saopćeno da li se sumnja da je bilo još osumnjičenih.

Podsjećamo, spekulisalo se da je nesretni starac nakon sehura pošao u podrum, te iznenadio provalnike koji su upali u kuću njegovog komšije. Međutim, sve okolnosti ovog događaja se još utvrđuju. 

- Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi s istim - kažu u MUP-u KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.