open-navfaktor-logo
search
Uklonjena vozila
Sarajevo: Više od 100 parking mjesta oslobođeno u Saraj Polju
Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad je uklonio vozila koja su zauzimala parking mjesta na garaži u sarajevskom naselju Saraj Polje čime je za građane oslobođeno više od 100 parking mjesta.
19.08.2021. u 09:35
get url
text

Površina je očišćena, a danas će biti završeno iscrtavanje parking mjesta. Građani koji su zainteresovani za korištenje parking mjesta mogu izvršiti rezervaciju na broj telefona 033 611 514, saopćio je Rad.

Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, nedavno je izrazio stav da će KJKP Rad nastaviti upravljati garažama na području općine Novi Grad, uz obavezu adekvatnog i planskog ulaganja u njihovu rekonstrukciju, a što se nalazi u planovima poslovanja ovog preduzeća.

- Naš zajednički cilj je da se u što skorije vrijeme investira više od 300.000 KM u sanaciju i rekonstrukciju garaža - istakao je Hadžiahmetović te dodao kako će novac osigurati resorno ministarstvo koje on predvodi.

Tada je najavio i da će u cilju rješavanja problema sa kojima se građani Novog Grada suočavaju, zbog zabrane parkiranja automobila oko stambenih jedinica i sve češćih kazni od pripadnika MUP-a KS, u narednom period predložiti Vladi Kantona Sarajevo da se cijena zakupa garaža umanji za 25 posto, s tim da bi iznos umanjenja sufinansiralo Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

- Zajednički interes građana i vlasti je osiguranje potrebnog parking prostora i rješavanje pitanja saobraćaja u mirovanju, te time i smanjenje plaćanja kazni sa kojima su građani ove općine trenutno suočeni - naglasio je Hadžiahmetović, saopćio je Rad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.