open-navfaktor-logo
search
Novo UEFA takmičenje
Sarajevo, Velež i Široki Brijeg sezonu otvaraju večeras u Konferencijskoj ligi
Fudbaleri Sarajeva, Veleža i Širokog Brijega večeras će odigrati prve ovosezonske utakmice.
08.07.2021. u 08:11
get url
text

Ova tri kluba debitovat će u Konferencijskoj ligi, novom takmičenju kojeg je oformila UEFA.

Prvi na teren će igrači Sarajeva, koji će od 19 sati gostovati u Moldaviji kod Milsamija.

- Uradili smo analizu njihove igre, ozbiljna su ekipa i čeka nas zahtjevna utakmica. Radili smo dobro, imamo entuzijazam i želimo da evropska priča traje duže. Mladi igrači su potentni, godine nisu bitne, nego kvalitet. U njima vidimo budućnost i perspektivu, oni će i dalje dobijati prilike za igru - izjavio je Abdulah Oruč, pomoćni trener FK Sarajevo.

Velež će zaigrati u Evropi nakon 33 godina posta. Rođeni će na Grbavici od 20.30 sati ugostiti ekipu Coleraine iz Sjeverne Irske.

- Veliki je trenutak pred nama. Velež je ponovo u Evropi, a nadam se da će biti uspješno, da nećemo biti samo prolaznici i da ćemo dobre igre iz prvenstva prezenovati u Evropi, te da se na dostojanstven način prikažemo javnosti - rekao je Feđa Dudić, trener Veleža, dodavši:

- Coleraine je specifična ekipa. U našoj ligi nemamo puno takvih utakmica i takvog stila. Probali smo kroz treninge da se prilagodimo i nadam se da će to biti uredu. Puno stvari ide u njihovu korist, od prekida, dosta duela, dueli na drugu loptu... Imamo utakmicu protiv Maribora prošle godine gdje su fenomenalno izgledali, pa onda gledamo utakmicu iz maja u prvenstvu, gdje to nije bilo najbolje.

I Široki Brijeg će večeras biti domaćin, a od 21 sat na Pecari će gostovati albanska Vllaznija.

- Iza nas su dvije sedmice kvalitetnog rada i priprema za novu sezonu. Vjerujem da smo odradili sve kako treba, osvježili se i odmorili i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremni.

Ova utakmica bit će veliki izazov za nas, ali nadam se kako ćemo na kraju doći do pozitivnog rezultata. Ipak, treba naglasiti kako se u prvom meču neće ništa riješiti, već je važno izaći kao ukupni pobjednik iz dvije utakmice, što je i naš cilj - rekao je Toni Karačić, trener Širokog Brijega.

Dueli sa Grbavice i Pecare bit će emitovati u direktnim TV prijenosima, dok je Sarajevo objavilo da neće biti TV prijenosa iz Moldavije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.