open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Sarajevo u Sloveniji remiziralo protiv srbijanskog superligaša, pobjeda Borca
Fudbaleri Sarajeva remizirali su u drugoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za sezonu 2022/23.
29.06.2022. u 19:53
get url
text

Nakon što su prošlog četvrtka sa 7:1 slavili protiv Iskre iz Danilovgrada, danas su u Sloveniji odigrali 1:1 protiv srbijanskog superligaša ekipe TSC Bačka Topola.

Ekipa iz Srbije bolje je otvorila utakmicu i već u šestoj minuti imala priliku kada je Tomanović šutirao sa pet metara, ali je Dizdarević odbranio njegov udarac.

Ipak, golman Sarajeva nije mogao ništa šest minuta kasnije. Stanojević je sjajno prošao, zatim uposlio Mirčevskog, a ovaj pogađa za vodstvo TSC-a.

Sarajevo je ozbiljnije zaprijetilo tek nakon pola sata igre. Čataković se odlično snašao, lijepo šutirao, ali golman Bursać sjajno intervenoše i spašava svoj gol.

TSC je mogao udvostručiti prednost u 53. minuti, ali je Vukić iz dobre pozicije glavom šutirao pored gola.

Sarajevo je izjednačili u 77. minuti. Rezervista Čirjak izborio je penal, a sa bijele tačke siguran je bio Suljić za 1:1.

Već u narednom napadu TSC je mogao ponovo do vodstva. Jovanović je bio u situaciji jedan na jedan da golmanom Bordo tima, ali nije uspio matirati Dizdarevića.

Prvu pobjedu na priprema u Sloveniji i to iz četvrtog pokušaja ostvarili su fudbaleri Borca.

Poslije poraza od Vojvodine (0:1) i Gorice (1:3), te remija s Celjem (0:0), Banjalučani su danas slavili protiv mađarskog Zalaegerszega - 2:1.

Mađari su poveli u petoj minuti golom Šorija, ali je naš tim do trijumfa stigao nakon velikog preokreta. Prvo je Tatar u 82. minuti izjednačio na 1:1, da bi u narednom napadu Mrkaić pogodio za konačnih 2:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.