open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo u potjeri za Željom, hercegovački derbi u Mostaru
Zavjesu na 11. kolo spustit će stari rivali Borac i Velež na Gradskom stadionu u Banjoj Luci
29.09.2019. u 09:03
get url
text

Današnjim mečevima u Doboju kod Kaknja, Mostaru i Banjoj Luci bit će kompletirano 11. kolo Premijer lige BiH, čime će biti i završena prva trećina prvenstva.

Igrače Sarajeva očekuje gostovanje kod Mladosti. Bordo tim juri prvi gostujuću pobjedu, a ukoliko uknjiži tri boda, izjednačit će se sa Željom na prvom mjestu. Dovoljan je to motiv izabranicima Husrefa Musemića, koji će s naspram sebe imati rivala kojem "gori pod nogama" i koji je trenutno u zoni ispadanja.

Mladost je Sarajevo dočekala šest puta, a ima skor od dvije pobjede, dva remije i dva poraza.

Utakmica se igra od 16 sati, a u istom terminu hercegovački derbi Pod Bijelim brijegom igrat će Zrinjski i Široki Brijeg.

Zrinjski je trenutno u mnogo boljem položaju i pobjeda se nameće kao imperativ, ukoliko Plemići žele ostati u korak sa vodećim timovima. S druge strane, promjena trenera donijela je pozitivan šok u svlačionicu Širokobriježana, pa je sigurno da će i gosti imati šta da ponude u Mostaru.

Zavjesu na 11. kolo spustit će stari rivali Borac i Velež na Gradskom stadionu u Banjoj Luci (17 sati). Velež je u seriji od dvije pobjede, a još nije poznato da li će u gradu na Vrbasu Rođene voditi trener Feđa Dudić koji je krajem sedmice zbog stomačne viroze završio u mostarskoj bolnici.

Borac ne briljira u Platonovoj, a meč protiv Veleža možda je i posljednja prilika za trenera Branislava Krunića.

Podsjetimo, u subotu su Tuzla City i Željezničr podijelili bodove na Tušnju odigravši meč rezultatom 2:2.

U drugom derbiju Čelik i Sloboda su igrali bez golova, dok je Radnik u Ugljeviku deklasirao Zvijezdu 09 sa 4:1.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.