open-navfaktor-logo
search
Grijanje za 495 stanova
Sarajevo Tower priključen na sistem Toplana
Sarajevo Tower u Kolodvorskoj ulici naredne grijne sezone bit će priključen na sistem Toplana, preko kotlovnice "Živko Jošilo".
27.02.2020. u 13:17
get url
text

Prema riječima koordinatora projekta  Anese Librić-Tomić i Milade Šimić, radovi na izgradnji potpuno novog vrelovoda u dužini  trase od 400 metara, a koji su započeti u novembru 2019. godine, nakon potpisivanja Ugovora i dobijanja svih potrebnih saglasnosti od nadležnih institucija,  trajali su tri mjeseca. Realizacijom ovog projekta sve je spremno za priključenje objekta  angažovane snage 2300 kW, sa 495 stambenih jedinica na sistem centralnog zagrijavanja Toplana.

Radovima na izgradnji novog vrelovoda su prethodile aktivnosti na izradi kompletne tenderske dokumentacije za neophodne nabavke i izradi izvedbenog mašinskog i građevinskog projekta vrelovoda.

- Sve aktivnosti provedene u okviru realizacije ovog značajnog projekta izgradnje priključnog vrelovoda za objekat Sarajevo Tower, kao što su  inženjering poslovi i projektovanje, nadzor nad izvođenjem radova, te nabavka opreme i izvođenje mašinskih radova uspješno su izvršene vlastitim kapacitetima Toplana. Investitor Ans Drive d.o.o. Sarajevo plaća sve troškove za priključenje na sistem Toplana - kazao je Ženja Ljubuškić, glasnogovornik Toplana Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.