open-navfaktor-logo
search
Saobraćaj
Sarajevo: Sutra potpuna obustava saobraćaja u Titovoj, evo u kojem terminu
To će dovesti do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza
08.05.2019. u 15:05
get url
text

GRAS obavještava korisnike javnog gradskog prijevoza da će zbog održavanja manifestacije "Djeci Sarajeva", u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, u četvrtak 9. maja od 11.45 do 13.00 sati doći do privremene potpune obustave saobraćaja u ulici Maršala Tita na dijelu od raskrsnice sa ulicom Dalmatinska do raskrsnice sa ulicom Koševo.

To će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza:

- tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola,

- autobuska linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom,

- autobuske linije koje polaze sa terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Park.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u skladu sa situacijom na terenu utvrdit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada, saopćili su iz GRAS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.