open-navfaktor-logo
search
Izletište
Sarajevo: Sutra ekološka akcija Udružimo ruke, očistimo Trebević
Trebević je u netaknutoj prirodi idealna destinacija za odmor i relaksaciju
19.10.2019. u 09:26
get url
text

U nedjelju se organizuje ekološka akcija čišćenja "Udružimo ruke – očistimo Trebević".  Akciju organizuje Mreža za izgradnju mira i inicijativa Prljavi grad Sarajevo, u partnerstvu sa Asocijacijom uposlenika američke ambasade, kao i "Green Timom" Američke ambasade, Udruženjem Gorska Služba Spašavanja Sarajevo, "Let’s do it" pokretom, Let’s Do It Bosna i Hercegovina, Trash Challenge – Sarajevo, grupom Odliv mozgova, Udruženjem mladih "Motus Adulescenti" Istočno Sarajevo i KP "RAD", uz podršku KJKP GRAS Sarajevo i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Trebević je, zbog svoje pozicije i prirodnog bogatstva, jedno od najdražih izletišta u okolini Sarajeva. Okružen gustom borovom šumom, Trebević je u netaknutoj prirodi idealna destinacija za odmor i relaksaciju. Uživanje u bogatstvima Trebevića je pogotovo aktuelno tokom zimskih dana kada Trebević predstavlja jednu od rijetkih oaza čistog zraka. Nažalost, zbog velikog prometa ljudi, a nedostatka pravilnog načina odlaganja otpada, Trebević je pretrpan otpacima koje šetači/ce bacaju na nepropisan način.

Akcija čišćenja "Udružimo ruke – očistimo Trebević" je prilika da se probudi ekološka svijest kod građana BiH i zajednički duh da smo svi odgovorni partneri u očuvanju prirode, saopćio je organizator.


Okupljanje i odlazak su planirani u nedelju, 20. oktobra u devet sati ispred Zemaljskog muzeja, a okupljanje na Trebeviću je u 10 na platou ispred hotela Pino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.