open-navfaktor-logo
search
Uspješna taktika
Sarajevo slavilo 2:0: Goran Sablić otkrio kako je nadmudrio Posušje
Goran Sablić, trener Sarajeva, zbog toga što nije dobio radnu dozvulu, ni danas nije sjedio na klupi Sarajeva, ali je s tribina vodio ekipu protiv Posušja.
25.07.2021. u 20:12
get url
text

Bordo tim je slavio sa 2:0 i tako najavio izlaz iz krize u koju su upali na startu nove sezone.

Sablić je bio zadovoljan trijmfom njegovih izabranika.

- Važna tri boda u teškim uvjetima, protiv motivisanog protivnika koji je imao dobru atmosferu sa tribina. Znali smo da će biti teško za nas, ali smo se odlučili za pragmatičniji pristup utakmici.

Nismo težili toliko da imamo posjed i da kontrolišemo loptu, više smo imali intenciju da kontrolišemo prostor, iz razloga što je bilo dosta novih igrača, koji još nisu u optimalnoj formi. Računali smo na njihov individualni kvalitet, da će nam donijeti situacije koje ćemo uspjeti realizovati u našu korist. To se i ostvarilo.

Čestitam momcima na tri boda. Teška utakmica kada znamo da nismo od desetog mjeseca pobijedili u gostima. Nadam da ćemo za sedam dana biti u još boljoj fizičkoj spremi i da će igrači koji danas nisu mogli nastupiti, da će biti spremni da pojačaju roster za utakmicu koju igramo kući sa Zrinjskim - kazao je Sablić.

Denis Ćorić, trener Posušja, naglasio je da je njegova ekipa odigrala borbeno i jako dobro, ali da u nekim situacijama nisu imali sreće.

- Čestitam ekipi Sarajeva na osvojena tri boda, jer kada na gostovanju postignete dva gola onda je pobjeda zaslužena. Mi smo odigrali jako dobru utakmicu, stvorili mnoštvo prilika, ali smo u nekim situacijama platili danak neiskustvu. Mora se reći da je nedostajalo sreće u određenim situacijama.

Iako smo izgubili ove dvije utakmice, treba reći da moji igrači pokazuju želju, volju, trud i da se u nastavku prvenstva mora vratiti na terenu. Vjerujem da će njihova borbenost biti nagrađena dobrim rezultatima, jer je ova ekipa to zaslužila - rekao je Ćorić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.