Prva utakmica nakon prve reprezentativne pauze donosi i derbi kola.

Borac je trenutno lider na tabeli, sa bodom više, ali i utakmicom više od aktuelnog prvaka BiH, koji sasvim sigurno večeras želi preuzeti tron.

Banjalučani su posljednju pobjedu na najvećem bh. stadionu uknjižili prije 10 godina, kada je bilo 0:1. Doduše, Borac je tri godine kasnije trijmfao i službenim rezultatom 0:3, kada su navijači Sarajeva utrčali na teren, a meč je prekinut.

- Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju… O tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala. Tokom reprezentativne pauze dobro smo radili i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Nakon dva poraza u derbijima protiv Željezničara i Širokog Brijega, idemo praktično kompletni i uvjeren sam da na Koševu možemo ostvariti rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu - rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Jagodić na Koševu ne može računati na Sinišu Dujakovića.

S druge strane, Vinko Marinović požalio se na moguće probleme sa svježinom u ekipi. Veliki broj fudbalera Sarajeva odigrao je dva susreta za mladu reprezentaciju, a u duelu sa Moldavijom povrijedio se i golman Vladan Kovačević.

- Bili smo bez šest igrača. Odigrali su dvije utakmice za mladu reprezentaciju - Salčin, Pidro, Mustedanagić... Njih ćemo pokušati maksimalno osvježiti. Na nekim mjestima imamo rješenje i svježinu, na nekim nemamo. Ostali igrači maksimalno spremni - poručio je trener jedinog tima koji u novoj premijerligaškoj sezoni ne zna za poraz.

Duel na Koševu sudi Elvis Mujić iz Banovića. Utakmicu direktno prenosi Arena Sport.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore