open-navfaktor-logo
search
Novajlija na Koševu
Sarajevo se pojačalo iz Hajduka: Ševelj potpisao na tri godine
Hrvatski internacionalac, Vicko Ševelj, novo je pojačanje FK Sarajevo, a riječ je o igraču koji dolazi iz redova splitskog Hajduka kao slobodan igrač.
19.06.2021. u 16:07
get url
text

Vicko je sa Sarajevom potpisao ugovor u trajanju od tri godine.

- Velika je čast i zadovoljstvo biti dio kluba kao što je Sarajevo. Radi se o jednom od najvećih klubova sa ovih prostora i sigurno da nije mala stvar nositi bordo dres. Nadam se da ću se brzo uklopiti u ekipu, te da ću što prije zaigrati pred najvaternijim navijačima o kojima sam već mnogo čuo - rekao je Ševelj.

Dvadesetogodišnji Dubrovčanin karijeru je počeo u omladinskom pogonu GOŠK-a iz Dubrovnika, a kao kadet je prešao u redove HNK Hajduk Split. U Hajduku je igrao za sve omladinske selekcije, da bi nakon toga prešao u Hajduk II, ekipu koja se takmiči u drugom rangu hrvatskog fudbala,  gdje je bio kapiten.

Za drugu ekipu Hajduka odigrao je 42 utakmice, dok je u finišu prošle sezone upisao i tri nastupa za prvi tim. Riječ je o jednom od najtalentovanijih hrvatskih igrača, te članu reprezentacije Hrvatske do 20 godina koji može pokrivati više pozicija u defanzivnoj liniji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.