open-navfaktor-logo
search
Hapšenje
Sarajevo: Provalio u automobil, pa nasrnuo na policajca
Tridesetogodišnjak je najprije provalio u automobil "clio", a kada su ga policajci zaustavili, on je fizički nasrnuo na jednog od njih
01.11.2018. u 12:36
get url
text

Sarajevska policija uhapsila je jučer 30-godišnjeg I. M. iz Sarajeva, koji je napao policajca nakon što je prethodno provalio u automobil. 

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, oko 15.45 sati policajci Treće policijske uprave uhapsili su I. M. zbog sumnje da je počinio krivična djela teška krađa i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

I. M. se sumnjiči da je na parkingu na Bulevaru Meše Selimovića na području općine Novo Sarajevo provalio u automobil "clio", koji je u vlasništvu firme "Sprind". Policajci su ga potom zaustavili u ulici Ferde Hauptmana, a on je, u pokušavaju da im pobjegne, fizički nasrnuo na jednog od policajaca i nanio mu lakše tjelesne povrede, nakon čega je uhapšen.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Uprave policije MUP-a KS.

Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela za koja se sumnjiči.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.