open-navfaktor-logo
search
Nakon preokreta
Sarajevo protiv Musemićevog Tuzla Cityja izborilo deseto finale Kupa BiH
Fudbaleri Sarajevo drugi su finalista ovosezonskog izdanja Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u revanšu s 3:1, nakon preokreta, savladali Tuzla City.
21.04.2021. u 18:52
get url
text

Prva ozbiljnija situacija na susretu viđena je u 15. minuti, no odličnu kontru Sarajeva pokvario je loš centaršut Milanovića.

U 27. minuti zatresla se mreža Tuzla Cityja, ali je pogodak Krstea Velkoskog poništen jer se Makedonac nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Dvije minute kasnije Bordo tim je imao dobru priliku, najbolju u prvih pola sata. Pejović je poslije proigravanja Mešanovića iz dobre pozicije silovito šutira, ali direktno u Muminovića.

Mišić je u 44. minuti pogodio vanjski dio mreže gola Sarajeva, dok je u posljednjim trenucima Miličević šutirao pored gola.

U nastavku meča viđena je mnogo bolja i efikasnija igra, no sami početak drugog poluvremena nije slutio na to.

Poslije deset minuta igre u drugom dijelu gosti su anulirali prednost Sarajeva iz prvog meča. Lijepu akciju Tuzlaka koju je započeo Doffo na najbolji način je završio Brkić poslije asistencije Crnkića.

Minimalnu prednost ekipa Husrefa Musemića imala je sve do 76. minute, a onda je doživjela pravi "brodolom".

Odlično proigravanje Krstea Velkoskog u svoj prvjenac pretvaa Jasmin Mešanović.

Samo dvije minute nakon izjednačujućeg gola Sarajevo stiže do totalnog preokreta za koji su zaslužni rezervisti Zinedin Mustedanagić i Anel Hebibović. Prvi je bio u ulozi asistenta, a drugi u ulozi egzekutora.

Plasman Sarajeva u finale, deseto po redu za Bordo tim, ovjerio je pogodak Velkoskog iz 84. minute utakmice.

U ovosezonskom izdanju Kupa BiH igra se samo jedna utakmica, a o pobjedniku će odlučiti duel Borca i Sarajeva koji se igra 27. maja u Zenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.