open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo prosulo dva gola prednosti na Grbavici, veteran Bekrić junak Želje
Sarajevo i Željezničar podijelili su bodove u 147. vječitom derbiju odigranom na Grbavici u sklopu sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
26.08.2022. u 21:59
get url
text

Duel je završen 2:2, a drama i golijada nije se mogla naslutiti poslije prvog dijela u kojem su mreže ostale netaknute.

Sve zanimljivo u prvom poluvremenu dogodilo se u posljednjih desetak minuta.

Uzbuđenja je najavio Štilić u 37. minuti kada je lukavo potegao iz slobodnog udarca, a Šahinović na golu Sarajeva dobro intervenisao.

Šahinović je spasio Sarajevo i u 41. minuti poslije udarca Hajdarevića, a odmah u narednom napadu najbolju šansu za Sarajevo kreirao sam je kreirao Varešanović. Uzeo je loptu na centru, prošao nekoliko igrača Želje, ali s vrha šesnaesterca poslao loptu pored gola.

Detalj koji je obilježio prvo poluvrijeme viđen je u drugoj minuti nadoknade. Drugi žuti karton dobio je Čirjak nakon starta nad Santosom, zbog čega je morao napustiti teren, a na mukama pred put u svlačionicu bio je trener Feđa Dudić. Ceh je platio kapiten Suljić, a priliku je dobio Ramić.

Vrijedi istaknuti i je Edis Mulalić u 19. minuti prinudno mijenjao. Umjesto povrijeđenog Cocalića ušao je Kosorić.

{$galerijaFotografija}

U 48. minuti hladan tuš za navijače Želje. Ikić je iz penala zatresao mrežu Plavih. Fudbaler Sarajeva bio je siguran sa 11 metara, lopta je otišla u jednu, golman Bender u drugu stranu. Penalu je prethodio korner, Varešanović je pokušao glavom, lopta u ruku pogodila Galića. Sudija Šehović nije imao dileme i pokazao je "na kreč".

Vodstvo Sarajeva na startu drugog dijela presjeklo je Željezničar, a domaći tim uprkos brojčanoj nadmoći nije napravio skoro ništa pred golom Šahinovića.

Vrijedi izdvojiti samo pokušaje Štilića iz 61. i rezerviste Amoaha iz 65. mintute.

U 74. minuti Sarajevo je izvelo brz kontranapad, probio se Musa po desnom boku, ali je njegov pokušaj proigravanja Varešanovića zaustavio Kosorić.

Bio je to nagovještaj onoga što će se dogoditi tri minute kasnije. Rezervista Ahmetović je odigrao u prazan prostor za Musu, ovaj pobjegao čuvarima, probio se u šesnaesterac i šutirao, a lopta prolazi ispod Bendera i završava u mreži za 0:2.

Željo se u 88. minuti uspio vratiti u igru i završnicu učiniti dramatičnijom. Poslije kornera Bekrića glavom je mrežu zatresao Haračić.

Do kraja je Željo svim silama probao do poravnanja, a u šestoj minuti nadoknade Bekrić je pogodio iz slobodnog udarca za remi i erupciju oduševljenja na Grbavici.

Bekrić je u igru ušao u 78. minuti umjesto Hajdarevića i za kratko vrijeme uspio je asistencijom i pogotkom spasiti svoj tim poraza, pokazavši da još uvijek nije za staro gvožđe.

Sarajevo ima 11 bodova na kontu, Željo dva boda manje. U narednom kolu već u srijedu Sarajevo igra domaći susret s Leotarom, a Željo će na noge Posušju.

Derbi, fk Željezničar, FK Sarajevo, 26.08.2022
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.