Privremena izmjena režima saobraćaja, između ostalog, sastojat će se od zabrane saobraćaja za motorna vozila na regionalnom putu R446 (područje Kantona Sarajevo), ulici Derviša Numića, raskrsnici Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulici Zagrebačka, ulici Terezija, ulici Hamdije Kreševljakovića - dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume "Most na Skenderiji" do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija - At Mejdan, osim unaprijed organizirano - formirane kolone vozila sa sudionicima javnog okupljanja.

Bit će zabranjen i pješački saobraćaj, koji će se odobravati u zavisnosti od procjene pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, te ovisiti od činjenice da li se kolona može sigurno kretati u neizmijenjenom režimu saobraćaja, u ulici Hamdije Kreševljakovića - dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Čobanija do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Save Skarića.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i u naznačenom terminu utvrđivat će operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Također će biti dozvoljena i privremena izmjena režima saobraćaja ulici Hamdije Kreševljakovića - dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume "Most na Skenderiji" do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija - At Mejdan na način da se unaprijed organizovano-formirana kolona u povratku vrati istom maršutom uz pratnju i osiguranje MUP-a KS - samo u suprotnom smjeru.

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune izmjene saobraćaja bit će: Baščaršija - Skenderija: Obala Isa-bega Isakovića - Hamdije Kreševljakovića (dionica pored At Mejdana) - Obala Kulina bana, te Skenderija - Baščaršija: Terezije - Hamze Hume - Obala Kulina bana (nakon prolaska učesnika manifestaciije uz pratnju MUP-a).

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.