open-navfaktor-logo
search
Čeka se potvrda
Sarajevo prijavilo Pirotu za domaći meč protiv Veleža
Fudbaleri Sarajeva sutra će u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici ugostiti Željezničara u najvećoj utakmici bh. fudbala.
07.03.2023. u 15:15
get url
text

Već za vikend Bordo tim u 22. kolu Premijer lige BiH igrat će derbi protiv Veleža, ali se još ne zna gdje će ugostiti Rođene.

Sarajevo ne može igrati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase jer hibridni teren još nije spreman za utakmice. Jesenas su domaćini bili na Bilinom polju, ali su "protjerani" iz Zenice jer je Savez odlučio da čuva teren za Zmajeve koji će 23. marta ugostiti Island.

Na startu proljetnog dijela sezone bili su domaćini na stadionu Rođeni u Mostaru, gdje su ugostili Zrinjski, ali tamo nisu mogli igrati derbi protiv Želje (zauzet stadion jer gradski derbi igraju Velež i Zrinjski), pa su prebačeni u TC FSBiH u Zenici.

Očekivalo se da će tamo ugostiti i Velež, ali FSBiH želi sačuvati i ovaj teren za pripreme Zmajeva, koji se okupljaju sredinom mjeseca, pa Bordo tim mora tražiti novi stadion.

Sada su odlučili da prijave Pirotu, gdje bi trebali ugostiti Rođene, a to treba potvrditi i FSBiH, nakon procjene da li stadion ispunjava uvjete za premijerligaški fudbal. Konačna odluka trebala bi biti donesena sutra.

Kako je još na snazi odluka da nema organizovanog dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadiona, Velež na Piroti neće imati podršku svoijih fanova. Istovremeno, Horde zla, najvatreniji navijači Sarajeva, bojkotuju domaće utakmice, pa će derbi Bosne i Hercegovine gledati samo "neutralni" navijači.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.