open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Tuzlake
Sarajevo "preselilo" u Zenicu, Feđa Dudić otkrio loše vijesti o Marinu Aničiću
Fudbaleri Sarajeva napustili su Koševo i narednih sedmica domaćini će biti na Bilinom polju.
09.08.2022. u 18:25
get url
text

Bordo tim će prvi ispit u Zenici imati sutra kada će ugostiti Tuzla City u zaostalom meču 1. kola Premijer lige BiH.

Feđa Dudić, trener Sarajeva, potvrdio je loše vijesti kada je u pitanju povreda Marina Aničića.

- Nećemo moći da računamo na Aničića i Avramovskog. Aničića čeka duža pauza i mora da ide na operativni zahvat. Marinu želim da bude jak u ovom vremenu i da se što prije vrati na teren. Avramovski pauzira šest do sedam dana, još sedmica pauze što se tiče rada s ekipom i onda ćemo ga vraćati u trenažni proces - objasnio je Dudić, dodavši:

- Tuzla City je odigrao samo jedan meč i to protiv Slobode i to nije baš ni relevantno zbog uvjeta u kakvim je taj meč odigran. Fudbal od 17.30 sati i nije tako gledljiv, međutim uzeli smo neke individualne podatke o igračima i upoznat ćemo ekipu dodatno sa tim. Dosta su promijenili ekipu, dosta je novih igrača, a tu je i novi trener kojeg zaista jako cijenim i poštujem.

Dosta su brzi prema naprijed, imaju širine, pogotovo na krilnim pozicijama, tako da ćemo morati da obratimo posebnu pažnju na kontranapad i brzi izlazak. Atmosfera u i oko kluba je odlična, a tako želimo i nastaviti.

Dudić je najavio dolazak još jednog stopera, s obzirom na to da je Nihad Mujakić prešao u Ankaraguču, dok se Aničić povrijedio u duelu sa Posušjem.

- Tražimo jednog štopera, a ako ćemo dovesti igrača s našim papirima mora biti u trenažnom procesu i koji je prošao pripreme, te da nema duže pauze. Jedan od tih je Aleksandar Vukotić. Ostvareni su kontakti, ali nije jedini. Ko će doći, vidjet ćemo u narednim danima. Sportski direktor radi na tome - naglasio je Dudić.

Susret na Bilinom polju igra se u srijedu od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.