open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Sarajevo preokretom do pobjede, Željo siguran, veliko iznenađenje u Kaknju
Najveće iznenađenje u mečevima šesnaestine finala Kupa BiH priredio je kakanjski Rudar koji je s uvjerljivih 3:0 u lokalnom derbiju porazio zenički Čelik
18.09.2019. u 18:22
get url
text
FK Tekstilac - FK Željezničar 0:3, šesnaestina finala Kupa BiH

Aktuelni prvaci i osvjači Kupa BiH, fudbaleri Sarajeva, plasirali su se u osminu finala najmasovnijeg domaćeg takmičenja, nakon što su sa 4:2 u Ljubuškom savladali istoimenu ekipu i to nimalo lagano.

Fudbaleri Ljubuškog poveli su pogotkom Ivana Buhača u 11. minuti susreta. Aktuelni osvajač Kupa BiH, koji je nastupio u kombinovanom sastavu, izjednačio je preko Đanija Salčina u 24. minuti, da bi samo tri minute kasnije Marin Brkić lijepim golom vratio prednost domaćem sastavu. Do kraja prvog poluvremena dobrih prilika je bilo na obje strane, no rezultat se nije mijenjao.

Nastavak utakmice obilježila je dobra prilika za Harisa Handžića koji je pogodio okvir gola, da bi u 63. minuti izjednačenje Bordo timu donio Amer Dupovac. Iskusni stoper Sarajeva najbolje se snašao poslije ubačaja iz kornera i glavom pogodio za 2:2. Za totalni preokret ekipe Husrefa Musemića pobrinuo se Gedeon Guzina pogotkom 12 minuta prije kraja utakmice za 3:2. Trećem golu Sarajeva kumovala je i slaba interevencija domaćeg golmana Miše Pavlovića. Konačnih 4:2 postavio je Aladin Šišić.

 

Najveće iznenađenje priredio je kakanjski Rudar koji je s uvjerljivih 3:0 u lokalnom derbiju porazio zenički Čelik.

{$galerijaFotografija}

Željezničar je golovima Damira Sadikovića , Sinana Ramovića i Asima Zeca slavio u gostima kod Tekstilca u Derventi s 3:0, dok je banjalučki Borac bio uvjerljiv na gostovanju kod Orašja rezultatom 4:0.

I fudbaleri Zrinjskog su zabilježili rutinsku pobjedu u gostima kod Zvijezde Gradačac. Plemići su na stadionu Banja Ilidža trijumfovali s 4:0.

Osim Čelika, bez plasmana u osminu finala Kupa BiH, ostao je i Radnik iz Bijeljine, koji je poslije izvođenja penala poražen u Gabeli od GOŠK-a, dok su zahvaljujući boljem šutiranju jedanaesteraca svoje oponente porazili Tuzla City, Sloboda i Široki Brijeg.

Kup BiH, šesnaestina finala:
Krupa - Tuzla City 0:0 / penali*
Bratstvo - Velež 2:3
Kozara (Bosanska Gradiška) - Sloboda 1:1 / penali*
GOŠK - Radnik (Bijeljina) 1:1 / penali*
Ljubuški - Sarajevo 2:4
Tekstilac (Derventa) - Željezničar 0:3
Orašje - Borac (Banja Luka) 0:4
Rudar (Kakanj) - Čelik 3:0
Alfa Modriča - Zvijezda 09 0:3
Jedinstvo (Bihać) - Mladost DK 1:2
Budućnost (Banovići) - Široki Brijeg 1:1 / penali*
Zvijezda (Gradačac) - Zrinjski 0:4
Rudar (Prijedor) - Slavija 4:1
Olimpik (Sarajevo) - Radnik (Hadžići) 2:1
Ljubić - Travnik 1:1 / penali*
Skugrić 1964 - TOŠK (Tešanj) 0:10

FK Tekstilac - FK Željezničar 18.9.2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.