open-navfaktor-logo
search
Avramovski povrijeđen
Sarajevo pred Posušje: Feđa Dudić imao dobre, ali i loše vijesti
Fudbaleri Sarajeva u 4. kolu Premijer lige BiH na Koševu će ugostiti Posušje.
05.08.2022. u 12:06
get url
text

Bordo tim će se u subotu oprostiti od publike na našem najvećem stadionu, jer od ponedjeljka počinju radovi za postavljanju hibridnog travnjaka. Za to vrijeme Sarajevo će igrati na Bilinom polju.

Duel sa Posušjem najavio je trener Feđa Dudić, koji je imao dobrih, ali i loših vrijesti.

- Aničić se vratio i bit će na raspolaganju, Drobarov bi također trebao biti u kombinaciji, a i Trako je počeo trenirati. Ali, pogodila nas je vijest nakon prijateljske utakmice protiv Travnika. Avramovski je obnovio povredu i paizirat će sedam do deset dana.

Znamo da mu je jako teško i pokušavamo mu na svaki način pomoći da sve prevaziđe. Sa sportske strane mi je žao što nas je Mujakić napustio, ali drago mi je radi njega i kluba - rekao je Dudić, koji je govorio i o predstojećem rivalu:

VEZANI TEKST - Poruka igrača i navijača Sarajeva: "Dolazak na Koševo je obaveza"

- Posušje je pokazalo dva lica u dva kola. Protiv Veleža su igrali odlično prvo poluvrijeme, ali su u nastavku pali. Protiv Borca sam više očekivao od njih. Riječ je o ekipi koja je skup jako dobrih pojedinaca i iskusnih fudbalera. Naš cilj je kao i uvijek, osvajanje tri boda. Želimo da ponovimo igru, htijenje i zalaganje sa posljednje utakmice sa Koševa i da na kraju odemo svi zadovoljni sa stadiona.

Drago mi je da se danima nakon utakmice sa Slogom priča još o tom susretu. Ljudi su to prepoznali i daju nam satisfakciju da nastavimo raditi. Pozivam ih da dođu na Koševo u što većem broju. Rekao sam jednu rečenicu koju su oni iskoristili da pozovu ljude na Koševo, dolazak na stadion treba da bude brend, da to njegujemo svi zajedno i onda ćemo imati maksimalnu i veliku podršku u svakoj utakmici - poručio je Dudić.

Marin Aničić, stoper Bordo tima, izjavio je da na Koševo dolazi motiviran protivnik.

- Ekipa Posušja nije dobro ušla u prvenstvo, ali sigurno da će tražiti šansu i da će biti motivirana, kao i sve ekipe koje dolaze u Sarajevo. Što se tiče same utakmice, uradili smo dobro analizu, to ćemo danas još da ponovimo. Očekuje nas teška utakmica, ali isto tako svjesni smo i mi naše kvalitete. Naše samopuzdanje raste iz sedmice u sedmicu, tako da očekujemo jednu dobru utakmicu u kojoj ćemo uzeti tri boda - kazao je Aničić.

Utakmica na Koševu igra se u subotu od 21 sat, uz direktan TV prijenos na MY TV. Glavni sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.