- Kurdić je još kao kadet došao u selekcije Akademije Asim Ferhatović Hase iz mostarskog Veleža. U bordo dresu upisao je 32 nastupa na kojima je postigao i jedan pogodak, a bio je dio tima koji je ispisao zlatne stranice historije kluba osvojivši dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine, jedan trofej Kupa, kao i titule u U-17 i U-19 selekciji Akademije. Zbog ovoga ćemo mu biti uvijek zahvalni i bit će dio bordo porodice! Želimo mu sreću i uspjeh u daljoj karijeri -  ističu iz FK Sarajevo.

VEZANI TEKST - Da li je Nihad Mujakić naredno pojačanje Sarajeva?
 

Nakon nekoliko godina u bordu dresu u kojima je stasao od kadeta iz akademije do prvog nastupa za reprezentaciju BiH ni Kurdić nije krio zadovoljstvo i zahvalnost.

- Hvala svim navijačima na podršci u proteklim godinama, također želio bih se zahvaliti i svim trenerima koji su me trenirali u proteklim godinama, kao i ljudima iz kluba. Nadam se da ćemo opet imati priliku da zajedno ostvarujemo nove pobjede. Mojim saigračima i stručnom štabu želim puno sreće u nastavku sezone i da ostvare zacrtane ciljeve - istakao je Numan Kurdić.

Očekuje se da njegov odlazak nadomjesti Nihad Mujakić.