Sarajevo: Počinje izgradnja sportske dvorane u Boljakovom Potoku

Objavljeno: 26.01.18 u 16:44

Izgradnja jedne od najboljih sportskih dvorana u Kantonu Sarajevo (KS) uskoro će početi u naselju Boljakov Potok, uz školu "Umihana Čuvidina". Riječ je o jednom od najznačajnihih kapitalnih projekata koji Općina Novi Grad realizira u oviru programa "Novi Grad 2020", čija je vrijednost 5,1 milion KM.

FOTO: OPĆINA NOVI GRAD
FOTO: OPĆINA NOVI GRAD

Okvirni sporazum za izvođenje radova na izgradnji sportske dvorane sa pratećim sadržajima danas su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Jasminka Pindžo, direktorica firme "Eko-Teh", koja je procedurom javne nabavke odabrana za izvođača radova.  

- Boljakov Potok je jedno od naših najvećih naselja sa oko 10.000 stanovnika, gdje je u školi postojala improvizirana sala za tjelesni odgoj. Stanovnici ovog naselja, roditelji i nastavnici škole dugo su tražili da se izgradi sportska dvorana i,  nakon puno urađenog posla, došlo se do početka njene gradnje - kazao je Efendić.

Za izgradnju sportske dvorane izdata je građevinska dozvola tako da radovi mogu početi vrlo brzo, a Općina je kroz budžet za 2017. i 2018. godinu obezbijedila 2,5 miliona KM, što će biti dovoljno za radove koji će se izvoditi u ovoj godini.

Pindžo je istakla da se radi o specifičnom poslu s obzirom na to da će se najprije vršiti rušenje dijela objekta, nakon čega će se početi sa izgradnjom dvorane. 

- Potrudit ćemo se da ispoštujemo rok koji nam je dat i napravimo jednu od najljepših fiskulturnih sala u KS - kazala je. 

S obzirom na to da će nadzor nad izvođenjem radova vršiti Zavod za izgradnju KS, potpisan je ugovor o vršenju stručno-tehničkog nadzora sa direktoricom ovog Zavoda, Ljiljanom Pelidija.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor škole "Umihana Čuvidina" Aziz Mulahmetović, koji je istakao da će ovi sadržaji biti od velikog značaja za stanovništvo mjesnih zajednica Alipašin Most 1 i 2. 

Zaključio je da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u državu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.