Ovu informacija potvrđena je za SportSport.

- Na osnovu člana 229 i 230 Zakona o krivičnom postupku FBiH (Službene novine FBiH broj: 35(03, 37/03, 56/03) podnosimo sljedeću Krivičnu prijavu Sabrine Buljubašić, a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo u skladu sa Krivičnim zakonom FBiH (Službene novine FBiH broj: 36/03, 37/03, 21/04, 69/04, 18/05, 42/10) - navodi se u Krivičnoj prijavi podnešenoj Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

I iz FK Sarajevo je potvrđena tačnost pomenutih informacija.

- Menadžment Fudbalskog kluba Sarajevo potvrđuje da je protiv bivše direktorice kluba Sabrine Buljubašić podnesena krivična prijava za zloupotrebu položaja.

Prijava je podnesena nadležnom Tužilaštvu u Sarajevu i uslijedila je nakon obavljene detaljne revizije poslovanja kluba iz prethodnih godina - naveli su iz FK Sarajevo.

VEZANI TEKST - Horde zla zadovoljne: Odstranjen posljednji i glavni parazit FK Sarajevo

Sabrina Buljubašić je na mjesto direktorice FK Sarajevo imenovana u augustu 2016. godine, a Upravni odbor kluba sa Koševa u oktobru prošle godine odlučio je da sporazumno raskine saradnju sa Sabrinom Buljubašić.

- Želimo zahvaliti Sabrini Buljubašić na vođenju kluba proteklih godina tokom kojih je klub zabilježio neke od najblistavijih trenutaka u svojoj historiji, kao što je prva dupla kruna u sezoni 2018/2019. Buljubašić je bila na raspolaganju klubu i u dobrim i u izazovnim vremenima i pokazala je iznimnu lojalnost Bordo porodici. Želimo joj uspjeh u daljim profesionalnim i privatnim poduhvatima - istaknuto je tada u obrazloženju Upravnog odbora FK Sarajevo.