Motive koje će krasiti mural oslikali su polaznici kreativnih radionica u sklopu 5. Pop Art Festivala koji se održavao od 28. maja do 05. juna u Sarajevu. Kako je ovogodišnje izdanje Pop Art Festivala tematski bilo posvećeno velikanima bh. književnosti, kroz niz savremenih umjetničkih izraza, uključujući i oslikavanje murala, odati će se počast osmorici bh. književnika i njihovim djelima: Branku Ćopiću, Skenderu Kulenoviću, Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Maku Dizdaru, Rodoljubu Čolakoviću i Veselinu Masleši.

Muralisti Benjamin Čengić i Vedran Poričanin će oslikavanjem murala pretvoriti nefunkcionalni objekat na Vilsonovom šetalištu u umjetničko platno, s ciljem da njeguje sjećanje na klasična djela bosanskohercegovačke književnosti.

Ovo je treći je mural kojeg su osmislili polaznici radionica Pop Art Festivala, a koji krasi objekte u Sarajevu. Uz mural posvećen Davorinu Popoviću u Radićevoj ulici i mural "Our Future" na Dobrinji, još četiri murala posvećena sarajevskim umjetnicima nalaze u Zemaljskom Muzeju BiH.

Oslikavanju murala mogu prisustvovati svi zainteresovani.