open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo pobjedom nad novajlijom potvrdilo titulu jesenjeg prvaka
Kolo prije kraja Sarajevo ima 35 bodova, pet više od drugoplasiranog Zrinjskog i čak 12 više od trećeplasiranog Željezničara
25.11.2018. u 16:50
get url
text

U posljednjem susretu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Sarajeva savladali su Zvijezdu 09 sa 3:1.

Izabranici Husrefa Musemića prekinuli su pobjednički niz novajlije koji je trajao pet mečeva, a vodeći gol Sarajeva koji je postigao Benjamin Tatar poslije asistencije Krstea Velkoskog bio je prvi gol u mreži Zvijezde 09 nakon 530 premijerligaških minuta.

Iako vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni fudbalerima Sarajeva i Zvijezde 09, dva tima prikazala su dopadljivu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem su pala četiri gola.

Osim pogodaka viđeno je još nekoliko dobrih situacija. Iz jedne u 21. minuti gosti su stigli do izjednačenja. Strijelac je bio Saša Jovović.

Rezultata 1:1 na semaforu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" stajao je svega šest minuta, jer je Krste Velkoski u 27. minuti vratio prednost Bordo timu.

{$galerijaFotografija}

Već u 34. minuti meča bilo je 3:1. Iskusni Mersudin Ahmetović bio je na pravom mjestu, pa je odbijenu loptu nakon intervencije Erića pospremio u mrežu gostiju. Bio je to deveti prvenstveni pogodak Ahmetovića, koji je tako Tataru opet pobjedao za jedan gol na listi najboljih klupskih strijelaca.

Iako su bili dva gola u zaostatku, gosti se nastojali igrati otvoreno, makar onoliko koliko im je protivnik dopuštao. U samom finišu prvog poluvremena, imali su jednu dobru šansu. Jovović je izbio sam pred Kovačevića, ali je šutirao pored gola.

Koliko god je prvo poluvrijeme bilo dobro, toliko je nastavak susreta bio loš. Ponudio je malo toga, pa su i mreže u drugih 45 minuta mirovale.

Sarajevo je današnjom pobjedom ovjerilo titulu jesenjeg prvaka Bosne i Hercegovine. Kolo prije kraja Sarajevo ima 35 bodova, pet više od drugoplasiranog Zrinjskog i čak 12 više od trećeplasiranog Željezničara.

Zvijezda 09 je nakon osmom poraza u sezoni ostala na devetom mjestu sa 20 bodova.

Sarajevo - Zvijezda 25.11.2018.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.