open-navfaktor-logo
search
Meč 4. kola PLBiH
Sarajevo otputovalo u Prijedor, Sabliću pohod na tri boda iako mu nedostaje pola tima
Ekipa Sarajeva otputovala je daas u Prijedor gdje će boraviti do sutrašnje utakmice 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Rudara.
07.08.2021. u 14:18
get url
text

Šef stručnog štaba Goran Sablić u Prijedor je odlučio povesti Dizdarevića, Kanurića, Pidru, Traku, Šabanovića, Hebibovića, Đokanovića, Ahmetovića, Bodulu, Ramića, Cmiljanića, Salčina, Bagarića, Kobiljara, Dervišagića, Palića, Kurdića, Imamovića, Mešića i Konjalića.

Amer Dupovac će zbog crvenog kartona protiv Zrinjskog propustiti gostovanje u Prijedoru, a ni Matthiasa Fanima neće biti u konkurenciji zbog povrede skočnog zgloba.

- Imali smo čitavu sedmicu da se nakon utakmice protiv Zrinjskog oporavimo i mentalno i fizički. Ekipa je na treniznima radila dobro i kvalitetno, tako da smo spremni za ovu utakmicu - rekao je Sablić, te dodao:

- Što se tiče nedostataka, sigurno da je otežavajuća okolnost to što nećemo moći računati na Dupovca, kao i igrače koji iz objektivnih razloga ne mogu biti na raspolaganju za utakmice. Igramo protiv protivnika koji će igrati na krilima dobrog rezultata kojeg su ostvarili u utakmici protiv Veleža u ponedjeljak. Očekujemo da će biti motivsani i spremni za utakmicu sa nama, a mi znamo šta moramo raditi. Cilj nam je da odigramo kvalitetniju utakmicu u odnosu na prethodnu i da pokušamo osvojiti sva tri boda.

Osim Dupovca i Fanima, Sablić od ranije ne može računati na usluge Krstea Velkoskog, Mirka Oremuša, Darka Lazića i Vicka Ševelja, koji kao stranici ne mogu dobiti radnu dozvolu zbog neizmirenih poreznih dugova Brodo kluba.

Susret između Rudara i Sarajeva na programu je sutra s početkom u 17 sati, uz direktan TV prijenos na platformi MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.