open-navfaktor-logo
search
Srce za djecu
Sarajevo: Održana akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka
U prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine (ZTMFBiH) u Sarajevu u srijedu, 8. septembra, održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
08.09.2021. u 17:07
get url
text

Akciju su organizovali Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar Sarajevo i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

- Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje - naveli su iz Udruženja Srce za djecu.

Posebno je težak period, koji je nastupio sa pandemijom COVID-19, jer potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju, ističu iz udruženja.

- Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 8. septembra od 8 do 17.30 sati u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi! - poručuju iz udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.