open-navfaktor-logo
search
Trodnevno takmičenje
Sarajevo naredni grad domaćin Sportskih igara mladih
Najbolji će predstavljati Sarajevo na Velikom finalnom takmičenju Igara, gdje će odmjeriti snage sa mališanima iz ostalih 38 bh. gradova
22.06.2019. u 19:39
get url
text

Devete BH Telecom Sportske igre mladih do sada su obišle 20 bh. gradova, a takmičenja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine će biti održana od 25. do 28. juna.

Djevojčice i dječaci će imati priliku da se takmiče u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, stonom tenisu i šahu, a najbolji će predstavljati Sarajevo na Velikom finalnom takmičenju Igara, gdje će odmjeriti snage sa mališanima iz ostalih 38 bh. gradova.

Takmičenja u odbojci i rukometu će biti održana u utorak, 25. juna, u stonom tenisu u četvrtak, 27. juna te šahu u petak, 28. juna u dvorani Pete gimnazije i Gimnazije Dobrinja.

U Sportsko-rekreativno centru "Safet Zajko", u srijedu, 26. juna bit će održana takmičenja u malom nogometu, košarci i odbojci na pijesku. Dječaci i djevojčice mogu se takmičiti u svim sportskim disciplinama u kategoriji 2004. godište i mlađi, osim takmičenja u košarci, koje se održava u kategoriji 2003. godište i mlađi te nogometnog takmičenja koje je se organizuje i u kategoriji 2008. godište i mlađi.

Mališane pored takmičenja očekuje mnogo zabave i druženja te zabavno-edukativne radionice koje Igre sprovode u saradnji sa Specijalnim partnerom - Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine na kojima najmlađi, kroz kvizove, uče o načelima olimpizma ali i sporta. 

Sportske igre mladih i ove godine nastavljaju projekat "Fer igra za fer djetinjstvo", koje se realizira u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a s ciljem učenja o toleranciji i fair playju.

Prijave za učešće na Sportskim igrama mladih otvorene su do dana održavanja Igara u određenom gradu, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na www.igremladih.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.