open-navfaktor-logo
search
126. duel starih rivala
Sarajevo nakon preokreta savladalo Velež i izbilo na vrh tabele
Sarajevo je izbilo na lidersku poziciju,a hoće li tu i ostati zavisit će od ishoda utakmice na Pecari između Širokog Brijega i Željezničara
24.08.2019. u 19:50
get url
text

Fudbaleri Sarajeva i poslije pet odigranih mečeva u novoj sezoni ne znaju za poraz, a u susretu šestog kola PLBiH savladali su Velež s 2:1.

Po dosta teškim vremenskim uvjetim, kakvi su vladali u prvom poluvremnu, dokle bolje su se snašli gostujući fudbaleri.

U 26. minuti susreta Brandao je šutirao iz velike udaljenosti, lopta je iša po sredini gola, no iako je Kovačević bio dobro postavljen proklizala mu je kroz ruke i završila u mreži iza njegovih leđa za veliku radost gostiju i njihovih navijača koji su bili smješteni na južnoj tribini.

Prilika je bilo u prvih 45 minuta, a igra je pada jaka kiša, praćena grmljavinom, glavni sudija Sabrija Topalović iz Zenice nije prekidao 126. duel starih rivala.

U finišu prvog dijela gosti su mogli udvostručiti prednost, no Lazić je odlično interevenisao i otklonio opasnost ispred gola svoje ekipe.

Gosti su s minimalnom prednošću otišli na poluvrijeme, a već na pauzi Musemić je odlučio Velkoskog i Guzinu ostaviti u svlačionici, a na teren poslati Tatara i Handžića.

{$galerijaFotografija}

Poslije svega šest minuta igre u nastavku susreta Sarajevo je izjednačilo preko Šerbečića. Bordo tim je do gola stigao poslije kornera i jedne slave rekcije Bobića, kojem je lopta proklizala kroz ruke, baš kao Kovačeviću, i pala na glavu stoperu Sarajeva.

Za totalni preokret domaćeg sastava pobrinuo se Hadžić. Stasiti napadač je sjajnim udarcem lijevom nogom s nekih 30 metara, iskosa sa desne strane, pogodio malu mrežicu gostujućeg gola.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, iako je dobru priliku imao Cruz, a Sarajevo je izbilo na lidersku poziciju. Hoće li tu i ostati zavisit će od ishoda utakmice na Pecari između Širokog Brijega i Željezničara.

Vrijedi spomenuti da su se najvatreniji navijači na kraju utakmice zajedničkim skandiranjem prisjetili navijača Sarajeva Vedrana Puljića koji je brutalno ubijen u Širokom Brijegu 4. oktobra 2009. godine.

Sarajevo Velež 2 - 24.08.2019
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.