open-navfaktor-logo
search
Ikić u Turskoj
Sarajevo najboljeg strijelca posudilo drugoligašu
Najbolji strijelac Sarajeva iz prvog dijela sezone Ivan Ikić karijeru će nastaviti u Turskoj.
08.02.2023. u 19:12
get url
text

VEZANI TEKST - Shakhtar prizemljio Sarajevo u Beleku

Ikić će do kraja sezone nositi dres Genclerbirligija, drugoligaša iz Ankare koji nije u sjajnoj situaciji i bori se za opstanak.

Hrvatski internacionalac na Koševo je stigao na početku sezone iz Širokog Brijega. U 17 mečeva postigao je pet golova i dva puta bio asistent.

- Ugovor o pozajmici za hrvatskog internacionalca je potpisan do kraja tekuće sezone. Ukoliko sve strane budu saglasne turski klub će na ljeto imati pravo otkupiti ugovor na osnovu čega će FK Sarajevo pripasti milionsko obeštećenje i procenti od eventualnog narednog transfera - saopćeno je iz Bordo kluba.

Sarajevo u svlačionici ima "višak" stranih državljana i nije isključeno da do nastavka sezone još neko od njih napusti klub. Bordo tim riješio se iz ekipe jednog stranog državljanina, a sada ih u svlačionici ima ukupno sedam. Prema važećim pravilnicima klub može registrovati neograničen broj stranaca, ali ih tokom utakmice može koristiti maksimalno pet. Ilija Martinović, Muhammed Musa, Frane Čirjak, Daniel Avramovski, Renan Oliveira, Francis Kyeremeh i Giorgi Guliashvili strani su državljani u bordo svlačionici.

Bordo tim je danas u Beleku u pripremnoj utakmici ubjedljivo poražen od Shakhtara iz Donetska rezultatom 4:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.