open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo na Tušnju želi nastaviti niz bez poraza, Velež domaćin Širokom Brijegu
Utakmicom Tuzla City - Sarajevo, koja je na rasporedu danas od 13 sati, nastavlja se 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
08.11.2020. u 09:25
get url
text

Duel Tuzla Cityja i Sarajeva jedan je od najzanimljivijih u 14. rundi domaćeg prvenstva. Ekipa Nermina Bašića u zadnjem kolu pobijedila je Krupu u gostima Krupu s minimalnih 1:0, dok je Sarajevo u 121. ligaškom derbiju remiziralo u duelu sa Željom (1:1).

U prošloj utakmici između ove dvije ekipe odigranoj na Koševu, slavila je ekipa Sarajeva rezultatom 1:0. Ova dva tima odigrala su šest međusobnih susreta, a uspješnija je Bordo ekipa koja je ostvarila četiri pobjede u ovim susretima, dok je dva puta slavila ekipa Tuzla Citya.

Vinko Marinović, trener Sarajeva, svjestan je da njegove izabranike očekuje težak zadatak.

- Očekuje nas kvalitetan protivnik sa kojim smo već igrali ovdje i koji je bio dosta dobar u toj utakmici na Koševu. Došlo je do promjene trenera, novi je sigurno donio nešto novo u posljednja dva kola - rekao je Marinović i dodao:

- Čekat će nas teška utakmica, spremamo se kao i za sve ostale i želimo odigrati što kvalitetnije kako bismo na pauzu otišli u što boljem raspoloženju.

Strateg tuzlanskog premijerligaša dobr zna ko mu dolazi u goste, a u nedavnom komentaru kola za Faktor, upravo je Sarajevo označio kao daleko najozbiljniji tim u PLBiH.

- Kada spominjem Sarajevo, spominjem jedan sistem kompletnog kluba. To prati njihove rezultate, imaju strašan posjed lopte, sa sjajnim kreativcima i individualcima koji su na top nivou. Za nas je ovo utakmica istine. Odvest će nas negdje. Bitan je taj voljni momenat od prve minute, trebaju nam tri boda i želimo, moramo da slavimo - rekao je Bašić.

Danas su na rasporedu još dva susreta 14. kola PLBiH. Velež i Široki će u Vrapčićima igrati hercegovački derbi od 15 sati, dok u 17 sati u Bijeljini počinje duel između Radnika i Zrinjskog.

Premijer liga BiH, 14. kolo:
Subota, 7. oktobar:
Mladost DK - Sloboda 2:0
Olimpik - Krupa 1:1

Nedjelja, 8. oktobar:
Tuzla City - Sarajevo (13)
Velež - Široki Brijeg (15)
Radnik - Zrinjski (17)

Ponedjeljak, 9. oktobar:
Borac - Željezničar (18)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.