open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Sarajevo na Grbavici brani 2:0, može li Tuzla City do čuda protiv Veleža
Danas će biti podijeljene ulaznice za finale Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu.
20.04.2022. u 08:33
get url
text

Sarajevo će gostovati na Grbavici, gdje će protiv Igmana iz Konjica braniti 2:0 iz prvog meča na Koševu. U drugom revanšu polufinala Tuzla City će pokušati ostvariti čudo i protiv Veleža nadokanditi 0:4.

Bordo tim je za vikend doživio potop kod Zrinjskog, a današnji meč bit će prilika za popravni.

- Poslije teškog poraza razgovarali smo i riješili da zaboravimo poraz. Ekipa je imala loš dan. Slijede najbitnije utakmice u sezoni. Protiv Igmana nema kalkulacija, imamo dobar rezultat. Nećemo kalkulisati, od prve minute idemo da napravimo dobar rezultat - rekao je Aleksandar Vasoski, trener Sarajeva.

U Igmanu su svjesni da danas nemaju šta izgubiti.

- U Kup smo ušli bez prevelikih ambicija jer prioritet u ovoj sezoni nam je prvenstvo gdje se borimo za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu BiH. Trenutno smo u vrhu takmičenja, naši igrači su odlično odgovorili na sve izazove. U Kupu smo ostvarili najveći uspjeh u historiji Igmana - kazao je Elezović.

Iako su u taboru Tuzlaka svjesni da su prvu utakmicu odigrali jako slabo i da će biti teško nadoknaditi četiri gola zaostataka, u ekipi vlada potajna nada i vjera da je moguće anulirati ovaj zaostatak.

S druge strane, za Rođene je ovo najvažniji meč sezone jer bi prolaskom dalje ostali u igri za plasman u Evropu.

Obje utakmice će biti emitovane u direktnom TV prijenosu na progamu Arena Sport. Duel na Grbavici sudi Mirza Kazlagić iz Cazina, dok će na Tušnju pravdu dijeliti Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Raspored

Igman - Sarajevo (14 sati, prvi meč 0:2)
Tuzla City - Velež (16 sati - 0:4)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.