open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Tuzla City
Sarajevo kući nakon 8,5 mjeseci: Pogledajte kako izgleda novi koševski travnjak
Fudbaleri Sarajeva nakon 8,5 mjeseci vraćaju se na Koševo.
23.04.2023. u 17:12
get url
text

Bordo tim će od 18 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati meč 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Povratak kući: Sarajevo treniralo na Koševu

Prije toga, posljednji put na najvećem bh. stadionu igrali su 6. augusta 2022. godine (savladali Posušje sa 1:0), a tri dana kasnije počeli su radovi na postavljanju hibrida.

U međuvremenu Sarajevo je prvenstvene utakmice igralo na Bilinom polju (Zenica), stadionu Rođeni (Mostar), Trening centru FSBiH (Zenica) i na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Fudbalski savez BiH dao je dozvolu za igranje utakmica na Koševu, iako još nije zvanično potvrđeno da je dom Sarajevo dobio hibrid ili će on biti naknadno "prošiven".

Zbog problema sa pretvrdom podlogodm radovi su nedavno bili zaustavljeni, potom su nastavljeni, ali su opet prekinuti pred uskršnje praznike.

Nedim Ćehajić, predstavnik Nadzornog organa za izvođenje radova koji prati sve terene za FSBiH nedavno je za Faktor kazao kako teren i bez hibrida može biti u funkciji.

Bilo kako bilo, za sada, sudeći prema fotografijama, koševski travnjak izgleda odlično. Pogledajte galeriju fotoreportera Faktora i uvjerite se u to.

{$galerijaFotografija}

 

Stadion Koševo, 23.04.2023.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.