open-navfaktor-logo
search
Investicije
Sarajevo: Ko stoji iza velikog projekta na Pofalićima
Na tom području je planirana izgradnja objekata sa ukupno 777 stanova
07.08.2019. u 12:40
get url
text

U sarajevskom naselju Pofalići planirana je izgradnja stambenog kompleksa, a investitor u ovaj projekat je kompanija "Green City" Sarajevo čiji je vlasnik Sarajevska mljekara Milkos. A 100-postotni vlasnik Milkosa je firma Teloptic u vlasništvu Nedima Čauševića.

Teloptic iza sebe ima jedan uspješan stambeno-poslovni objekat, a riječ je o sarajevskom centru Importanne koji je otvoren 2010. godine. U vlasništvu Teloptica, osim Milkosa, jest i Farma Spreča u Kalesiji, jedna od najvećih i najmodernijih farmi u BiH.

Novi veliki stambeno-poslovni kompleks koji bi se mogao graditi na Pofalićima imao bi naziv Green City, piše BiznisInfo. Općina Novo Sarajevo planira, naime, prenamijeniti prostor na kojem su stare Milkosove hale. Na tom području je planirana izgradnja objekata sa ukupno 777 stanova, pa se brzom analizom dolazi do podatka da će na tom području stanovati 2.100-2.500 ljudi.

Općina Novo Sarajevo poziva na javnu raspravu o nacrtu odluke o pristupanju izradi urbanističkog projekta "Milkos". Javna rasprava će se održati 07.8.2019. u 17 sati u prostorijama MZ Pofalići I, u ulici Humska 18. Svi stanovnici su pozvani da se aktivno uključe u kreiranje javnog prostora u ovom gradu i da učestvuju na javnim raspravama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.