open-navfaktor-logo
search
Halal-industrija
Sarajevo Halal Fair 2019 pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića
Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 će ponovo na jednom mjestu okupiti predstavnike halal-industrije
04.07.2019. u 15:09
get url
text

Nakon izuzetno uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH po drugi put organiziraju Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. septembra pod pokroviteljstvom Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 će ponovo na jednom mjestu okupiti predstavnike halal-industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, drugih zemalja iz svijeta u kojima je razvijena ova industrija, kao i multinacionalnih kompanija koje su na globalnom tržištu prisutne sa halal-proizvodima i uslugama.

-SHF 2019 kao mjesto susreta svih tržišnih učesnika – proizvođača, regulatora, kupaca i potrošača halal-proizvoda i usluga ima za cilj da podstakne ulazak novih kompanija u ovu dinamičnu industriju, tako što će transparentno predstaviti brojne nove poslovne prilike domaćim i međunarodnim kompanijama. Namjera nam je da potaknemo dodatne investicije u našu državu i olakšamo poslovnu saradnju u oblasti halal-industrije koja je u velikoj ekspanziji – riječi su predsjednika Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo  Amera Bukvića, inicijatora ovog sajma kao i međunarodno priznate i svjetski poznate investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF).

Učesnici i izlagači će imati priliku da tokom tri dana sajma predstave svoje proizvode i usluge, te u radnom dijelu razmijene saznanja i iskustva, iznesu svoja očekivanja od trendova u oblasti halal-industrije, kao i ostvare izravan kontakt i dobiju povratne informacije od potrošača halal-proizvoda i korisnika halal-usluga.

-Posebna vrijednost sajma je u planiranim B2B susretima proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga koji će imati priliku da unaprijede odnose s lokalnim, regionalnim i međunarodnim kupcima i distributerima, s velikim kupcima i distributerima iz zemalja u kojima postoji potražnja za halal-proizvodima i uslugama, ali i onima koji su prisutni na tržištima širom svijeta, a koji mogu osigurati globalnu promociju i prodaju halal-proizvoda i usluga iz naše regije – dodao je Bukvić, koji je izabran među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji.

Ove godine u Sarajevu na SHF-u 2019 očekuju se izlagači, posjetioci, distributeri, kupci i stručnjaci iz BiH, kao i zemalja regije: Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, zatim Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije, Kuvajta, Bahreina, Omana, Indije, Pakistana, kao i zemalja Evrope - Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Holandije, kao i Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Kine i dr.

Materijali, informacije i novosti o sajmu bit će dostupni i redovno ažurirani na zvaničnoj web stranici kao i putem zvaničnih SHF profila na društvenim mrežama Facebook, LinkedIN, Twitter, YouTube i Instagram.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.