open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Sarajevo favorit protiv Igmana, Tuzla City na popravnom u Mostaru
Najmasovnije fudbalsko takmičenje u Bosni i Hercegovini ulazi u samu završnicu, a prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas.
06.04.2022. u 07:27
get url
text
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo od 16 sati na Koševu dočekuje Igman.

Sarajevo je veliki favorit u ovom dvomeču. Bordo tim želi plasman u novo finale Kupa i izlazak u Evropu, a utakmica ima poseban značaj jer se igra na Dan grada Sarajeva.

- Maksimalno ćemo ući u utakmicu. Iako je Igman drugoligaš, nije tek tako došao u polufinale. Imamo sve u našim rukama, idemo bez kalkulacija sutra da napravimo što bolji rezultat za miran revanš. Respektujemo protivnika. Znamo da fudbal zna da bude nezgodan, ako potcijeniš protivnika i toga smo svjesni.

Želimo napraviti našu prepoznatljivu igru i ostvariti dobar rezultat - rekao je u najavi susreta trener Bordo tima Aleksandar Vasoski.

U drugom polufinalnom meču koji se igra u Mostaru od 18 sati sastaju se Velež - Tuzla City.

Tuzlaci su za vikend doživjeli težak poraz od Zrinjskog koji još odzvanja u ušima navijača i simpatizera ovog kluba. Za izabranike Husrefa Musemića će ovo biti prilika da se iskupe za lošu igru protiv lidera Premijer lige, te da eventualnim prolaskom osgiraju finale i nastave borbu za svoj prvi trofej. 

Za Velež je ovo utakmica sezone jer Rođeni osim osvajanja Kupa BiH nemaju drugi način da naredne sezone opet izađu u Evropu.

Za oba susreta osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Revanš-mečevi se igraju za dvije sedmice.

Finale je na rasporedu 19. maja na zeničkom stadionu Bilino polje, a trofej brani FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.