open-navfaktor-logo
search
Ususret modnom događaju
Sarajevo domaćin dizajnerima iz Evrope
Sarajevska publika imat će priliku da vidi izvrsne modne revije, a najteži dio posla upravo je i bio odabrati učesnike jer konkurencija je bila izvanredna, kaže Adnan Hajrulahović Haad, art direktor "European Fashion Passport-a 2019."
15.09.2019. u 22:11
get url
text
get url
text

Krajem septembra Sarajevo će biti domaćin modnog festivala "European Fashion Passport 2019."

Učesnici ovog modnog događaja, prema riječima Adnana Hajrulahovića Haada, našeg kreatora i art direktor "European Fashion Passport-a 2019.", bit će dizajneri iz dvadesetak evropskih zemalja.

Publika će imati priliku uživati u trideset dizajnerskih revija koje će se održati u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR-u) 27. i 28. septembra.

{$galerijaFotografija}

Organizatori su u konkurenciji više od sto evropskih mladih modnih dizajnera izabrali trideset njih koji će svoje kolekcije predstaviti u glavnom gradu BiH.

Svoje učešće prijavili su dizajneri iz: Albanije, Crne Gore, Holandije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije, Italije, Španije, Slovačke, Litve, Latvije, Kosova, Kipra, Belgije, Mađarske, Slovenije, Švedske, BiH...

- Raditi sa mladim i perspektivnim modnim dizajnerima iz cijele Evrope je privilegija. Veoma sam sretan što čast, da budem art direktor "European Fashion Passport-a 2019," je data baš meni. Sarajevska publika će imati priliku da vidi izvrsne modne revije tridesetak dizajnera, a najteži dio posla upravo je i bio odabrati učesnike jer konkurencija je bila izvanredna - kaže Hajrulahović.

Pored revija i programa "European Fashion Passport-a," koji Sarajevo stavlja na vrh evropskog modnog kalendara krajem septembra, trideset dizajnera imate će i četiri stručne radionice.

Cilj projekta je da pored prezentacije i revija dizajneri dobiju mogućnost dodatne edukacije, zajedničkog rada, ali i izgradnje evropskog tržišta i modne scene Evrope u segmentu mladih modnih dizajnera.

Interesovanje za program je veliko, a projekat je podržan od strane ambasada Španije, Belgije, Slovačke, Mađarske i Holandije u BiH, te ureda Evropske unije u našoj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.